13 Ağustos 2013 Salı

NVIDIA Tegra Tab ortaya çıktı

NVIDIA’nın oyun konsolu Shield’in yanı sıra 7 inç ekran boyutlu Tegra 4 işlemcisini kullanan tablet üzerinde çalıştığı duyuruldu.
Tabletin teknik özellikleri ortaya çıkarken, NVIDIA’nın yeni nesil işlemcisi Tegra 4’ü kullanan ilk tablet Tegra Tab, Çin’de ortaya çıktı.
NVIDIA’nın yeni nesil mobil grafik işlemcisi Tegra 4 sonunda tabletlerde görev yapmaya başlıyor. NVIDIA oyun konsolu Shield ile birlikte tanıttığı yeni mobil işlemcisi Tegra 4, Android ve Windows 8 platformları için geliştirilmişti. Mobil pazarda Tegra 2 ve Tegra 3 ile istediği başarıyı elde edemeyen NVIDIA, Tegra 4 ile özellikle mobil oyuncuları hedeflemiş durumda.
NVIDIA Shield’in yanı sıra kendi tableti üzerinde de çalışıyor ve NVIDIA Tegra Note Premium adlı tabletin GFXBench sonuçları ortaya çıktı. 1.8GHz 4 çekirdekli Tegra 4 işlemciyi kullanan tablette, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve 1280×736 piksel çözünürlüğünde 7 inç ekran bulunuyor. Ayrıca Tablette 5 mega piksel arka kamera, microHDMI bağlantı noktası, SIM girişi ve 3.5mm kulaklık çıkışı olacak.
NVIDIA’nın tabletinin özelliklerinin ortaya çıkmasının ardından Çin’den ilginç bir haber geldi. Homecare Technology, NVIDIA Tegra 4 işlemcisini kullanan tabletini piyasaya çıkaracağını duyurdu. NVIDIA’nın tabletin de olduğu gibi 7 inç ekran boyutuna sahip olan Tegra Tab, ABS plastikten üretilmiş. 8 veya 5 mega piksel kameranın bulunacağı Tegra Tab’da, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi görev yapacak.
microUSB, 3.5 mm jack ve micro HDMI bağlantı noktalarının bulunduğu Tegra Tab’da Stylus kalem desteği de bulunuyor. Tegra tab’ın ekran, hafıza ve bataryası hakkında bilgi bulunmazken, tabletin Çin alışveriş sitesi Weibo üzerinden 12 Ağustosta satışa sunulacağı duyuruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder